Ελεωνόρα Ζουγανέλη - Άνοδος Live Stage

Ελεωνόρα Ζουγανέλη – Άνοδος Live Stage

Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη ολοκλήρωσε το Σάββατο τις πολύ επιτυχημένες εμφανίσεις της στο Άνοδος Live Stage.

Το GetGreekMusic ήταν εκεί και θα σου πει όλα όσα πρέπει να ξέρεις.

Ειδικά αλλά και γενικά, ήταν μια μετακόμιση με ανοδική πορεία. Το  περασμένο Σάββατο ήταν από μόνο του ιδιαίτερο, γιατί εκτός από το κλείσιμο του κύκλου των εμφανίσεων της στο Άνοδος, ήταν και τα γενέθλια της. Η μόνη λέξη που ίσως καταφέρει να σταθεί αντάξια περιγραφής του, τι ακριβώς έγινε, είναι Χαμός!

Πολύχρωμα confetti  και περίλαμπρα stick διακοσμούσαν κάθε τραπέζι και έδιναν έναν εορταστικό τόνο στο βράδυ μας. Ο κόσμος αγκάλιασε από την πρώτη εμφάνιση την Ελεωνόρα και δεν θα μπορούσε να μην γίνει το ίδιο και στο τέλος.

Χορός, τραγούδια, μουσική ποιότητα που βρίσκει την εσωτερική αναζήτηση, χαμόγελα, χειροκρότημα και όλα τα συναισθήματα μας, να βγαίνουν από την μοναδική φωνή της Ελέωνόρας. Αξίζει να πούμε, ότι σ’αυτή την τελευταία βραδιά, ήταν μαζί μας η Δήμητρα Γαλάνη, που στο τέλος τραγούδησε μαζί με την Ελεωνόρα.

Αφού διαδεσκεδάσαμε σαν να μην υπάρχει αύριο και ευχηθήκαμε χρόνια πολλά στην Ελεωνόρα, της κάναμε μερικές ερωτήσεις για τις μέχρι τώρα εμφανίσεις της αλλά και για την συνέχεια της…

Τι εικόνες και συναισθήματα σου αφήνει η φετινή σου εμφάνιση στο Άνοδος;

Ήταν μια χρονιά που έχει να μου δώσει πάρα πολλά κι αυτό γιατί, ήταν μια μετακίνηση δική μου σ’εναν μεγαλύτερο χώρο και το σημαντικότερο που έγινε ότι με έκανε να μάθω πράγματα. Συνειδητοποίησα ότι η επικοινωνία με τον κόσμο σε πιο μεγάλο χώρο χρειάζεται διαφορετική αντιμετώπιση.

Θεωρείς ότι είχε έρθει η στιγμή για κάτι τέτοιο;

Ναι. Ήταν η στιγμή για να το κάνω και είμαι πολύ ευτυχισμένη που το κατάφερα. Στα πρώτα live ήμουν αρκετά αγχωμένη μέχρι να καταλάβω αυτήν τη διαφορετική δυναμική αλλά ευτυχώς όσο περνάγανε οι ζωντανές μου εμφανίσεις εδώ στην άνοδο, μπόρεσα και κατάλαβα αρκετά πράγματα και αλλαγές. Για μένα πέρα από το γεγονός ότι ήταν, μια επιτυχημένη χρονιά το οποίο σαφέστατα μου δίνει μεγάλη χαρά και δύναμη ήταν και στην προσωπική μου διαδρομή αρκετά σημαντική.

Ουσιαστικά λοιπόν, τι έγινε φέτος στην άνοδο;

Ότι απευθύνθηκα μαζικά σε αρκετό κόσμο με άλλα μουσικά ενδιαφέροντα, με άλλες μουσικές προτιμήσεις, κόσμος που δεν έχει ξανάρθει ποτέ να με δει. Το ευχάριστο είναι ότι αυτή η επαφή και επικοινωνία μ’αυτό το κοινό έγινε με όποια ευκολία ή δυσκολία.

Πότε να περιμένουμε το επόμενο δισκογραφικό βήμα σου;

Επειδή τώρα είμαι σε καλή φάση ζωής, είμαι ήσυχη δηλαδή, είμαι σε διαδικασία να ξεκινήσω ν’ακούω τραγούδια χωρίς να γνωρίζω προς τα που θέλω να κινηθώ ούτε πότε θα κυκλοφορήσει η νέα δουλειά. Γενικά, είναι από τις πιο ωραίες στιγμές μου γιατί συνήθως τις προηγούμενες χρονιές υπήρχε ένα υποτυπώδες πρόγραμμα, άσχετα εάν πολλές φορές δεν πέφταμε μέσα με το χρονικό περιθώριο.

Μετά από τόσες παροτρύνσεις σκέφτεσαι να κινηθείς προς το λαϊκό τραγούδι;

Για να είμαι πιο αντικειμενική και αληθινή δεν μου αρέσουν οι ταμπέλες και δεν είμαι άνθρωπος που αγαπάω το να πρέπει οπωσδήποτε έναν άνθρωπο να τον εντάξουμε κάπου. Το γεγονός ότι με το λαϊκό είμαι πιο θετική, αυτό δεν σημαίνει ότι μ’αρέσει ξαφνικά να αποκαλούμαι λαϊκή τραγουδίστρια. Όπως δεν μου άρεσε να αποκαλούμαι ποπ τραγουδίστρια. Πάντα βέβαια έψαχνα λαϊκά τραγούδια απλά δεν έτυχε να μου έρθουν στα χέρια μου. Για κάποια πράγματα είναι και η στιγμή που πρέπει να γίνουν. Όσο και να παλεύεις δηλαδή, μπορεί να μην έχει έρθει ακόμα η κατάλληλη στιγμή, οπότε περιμένω να δω πως με φαντάζονται οι συνθέτες, οι δημιουργοί και οι στιχουργοί που θα θελήσουν να γράψουν για μένα.

Που μετακομίζεις μετά από το Άνοδος Live Stage;

Επειδή οι εμφανίσεις εδώ πήγαν πολύ καλά, κανονικά θα υπήρχε μια παράταση στον ίδιο χώρο. Όμως επειδή το επόμενο σχήμα έχει ήδη κλείσει, θα μετακομίσουμε σ’εναν γνώριμο χώρο, στο Σταυρό του Νότου στην κεντρική σκηνή που να σημειώσουμε ότι δεν έχω ξαναπαίξει. Οπότε νομίζω ότι είναι ευχάριστο που πάω στο Σταυρό αλλά πάλι σε διαφορετικό περιβάλλον.  Εκεί λοιπόν θα είμαστε από τις 14/2 έως και τις 7/3.

Πηγαίνοντας στο Σταυρό το πρόγραμμα θα έχει αλλαγές;

Δεν θέλουμε να πειράξουμε την βάση κι αυτό γιατί, όσοι δεν πρόλαβαν να δουν την παράσταση «κάτι έχω να σου πω» εδώ στο άνοδος, θέλω να δουν κάτι αντίστοιχο και στο Σταυρό. Μέσες άκρες βέβαια, ξέρεις ότι είμαι άνθρωπος των αλλαγών οπότε κάποια πράγματα θα αλλάξουν, αλλά η ουσία θα είναι η ίδια.

Νομίζω, πως δεν υπάρχει πιο ιδανικό, γλυκό και όμορφο κλείσιμο από το παρακάτω και δεν είναι άλλο από τα λόγια του Έλεως Fan Club. Αν αναρωτιέσαι τι σημαίνει αυτό, θα σου πω με λίγα λόγια ότι, πρόκειται για μια ομάδα ανθρώπων που αγαπάνε, στηρίζουν και ακολουθούν την Ελεωνόρα πιστά, διακριτικά αλλά παράλληλα και με έντονη παρουσία.

«Είχαμε ακούσει κάπου την φωνή της, είχαμε ακούσει κάπου το όνομα της… Και σίγουρα είχαμε ακούσει το κάλεσμα της… Μια λέξη, «Έλα». Κάποια χρονική στιγμή, ο καθένας μας ξεχωριστά, πήγε να τη δει από κοντά. Αυτό ήταν! Μαγικό και ίσως μοιραίο… Δεν υπάρχει περίπτωση να δει κάποιος από κοντά αυτή τη γυναίκα, αυτή τη σπουδαία καλλιτέχνιδα και να μην νιώσει κάτι. Είτε μικρό είτε μεγάλο, κάτι θα νιώσεις! Έτσι μαγικά και μοιραία βρεθήκαμε κι εμείς. Ο θαυμασμός μας και η αγάπη μας για ‘κείνη, κοινά. Γνωριστήκαμε, δεθήκαμε και όλα πήραν το δρόμο τους. Ένα δρόμο που μόνο η Ελεωνόρα Ζουγανέλη μπορεί να χαράξει. Το ταλέντο, το ήθος, η ομορφιά, η έμπνευση, η κατανόηση, η γενναιοδωρία, είναι λίγα από τα πράγματα που μπορούν να τη χαρακτηρίσουν. Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη είναι ένας ολόκληρος κόσμος. Ένας κόσμος με πολλά αστέρια… Κι εμείς το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τον θαυμάζουμε, να τον αγαπάμε,να τον ανακαλύπτουμε και να ταξιδεύουμε σε αυτόν… Ελεωνόρα μας σ’ ευχαριστούμε για όλα και σε αγαπάμε για όλα» Έλεως.

Ευχαριστώ πολύ το Έλεως Fan Club για την πολύτιμη βοήθεια του μέχρι και σήμερα.

Ρεπορτάζ: Εβίτα Μακ.

[wzslider autoplay=”true” interval=”5000″ transition=”‘flash'” info=”true”]

Σχόλια