10+1 Συνεργασίες Ελλήνων καλλιτεχνών με διάσημους ξένους καλλιτέχνες

10+1 Συνεργασίες Ελλήνων καλλιτεχνών με διάσημους ξένους καλλιτέχνες

Αρκετοί αγαπημένοι μας Έλληνες καλλιτέχνες έχουν συνεργαστεί ανά διαστήματα με διάσημα ονόματα του εξωτερικού, με το αποτέλεσμα πολλές φορές να είναι πάρα πολύ καλό. Κάποιες συνεργασίες έγιναν ντουέτα, άλλες δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο των MAD Video Music Awards και κάποιες άλλες ήταν επανεκτελέσεις ήδη υπαρχόντων τραγουδιών.

Εμείς συγκεντρώσαμε τις  10+1 καλύτερες συνεργασίες Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών και σας τις παρουσιάζουμε παρακάτω:

J Balvin ft Eleni Foureira – Tranquila

Ο διάσημος κολομβιανός σταρ J Balvin συνεργάστηκε με την Ελένη Φουρέιρα στα περσινά MAD VMAs και διασκεύασαν την επιτυχία του “Tranquila”. Αν δεν ήταν το πιο επιτυχημένο ντουέτο με ξένο καλλιτέχνη στα συγκεκριμένα βραβεία, ήταν σίγουρα ένα από τα καλύτερα.

Anise K feat. ‘Ηβη Αδαμου & Shaya – Walking On Air

Mια μεγάλη επιτυχία του 2013 ήταν και το “Walking On Air” του Anise K. Στα πλαίσια των MAD VMAs τη θέση της Bella Blue πήραν η Ήβη Αδάμου και η Shaya απογειώνοντας το κομμάτι.

Mohombi feat. Κατερίνα Στικούδη – Coconut Tree / Κάνε με να μείνω

To 2011 ο Mohombi έκανε μεγάλη επιτυχία με δύο τραγούδια, το “Bumpy Ride” και το “Coconut Tree” το οποίο ήταν ντουέτο με τη Nicole Scherzinger. Στα MAD VMAs του 2011 τραγούδησε και τις δύο επιτυχίες του ενώ την θέση της Scherzinger πήρε η Κατερίνα Στικούδη. Η διασκευή του “Coconut Tree”  ήταν από τα καλύτερα ντουέτα εκείνων των βραβείων.

Δέσποινα Βανδή ft Schiller – Destiny

To 2008 η Δέσποινα Βανδή συνεργάστηκε με τον Γερμανό παραγωγό και καλλιτέχνη Schiller σε δύο τραγούδια, το “Destiny” και το “Sunday”.  Το “Destiny” συμπεριλήφθηκε και στο album του Schiller “Sehnsucht” αλλά και στο επετειακό album της Δέσποινας Βανδή “10 Χρόνια Μαζί: It’s Destiny”.

Anna Vissi ft Dave Stewart – Leap of Faith

Το 2010 η Άννα Βίσση συνεργάστηκε με έναν καλλιτέχνη-μύθο της βρετανικής μουσικής, τον Dave Stewart των Eurythmics και δημιούργησαν ένα πολύ όμορφο ντουέτο με τίτλο “Leap of Faith”. Μέρος των γυρισμάτων πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη!

Helena Paparizou – Papeles Mojados Ft. Chambao

Στο album της “Βρίσκω το λόγο να ζω”, που κυκλοφόρησε το 2008, η Έλενα Παπαρίζου συνεργάστηκε με το ισπανικό συγκρότημα Chambao στο τραγούδι “Papeles Mojados” και το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό, ενώ το τραγούδι έπαιξε δυνατά το ίδιο καλοκαίρι στα clubs της Ισπανίας!

Arash & Stan – She makes me go

Στα MAD VMAs του 2013 ο Stan συνεργάστηκε με τον Arash, ο οποίος μας έχει προσφέρει πολλές επιτυχίες αυτά τα χρόνια. Διασκεύασαν το τραγούδι του Arash “She Makes Me Go” και πρόσθεσαν ελληνικούς στίχους, τους οποίους τραγούδησε ο Stan.

C:Real- Sleepless Nights feat. Oceana

Οι C:Real για άλλη μια φορά έκαναν τη διαφορά και συνεργάστηκαν με την Oceana, γνωστή στο ελληνικό κοινό από την επιτυχία της το 2010 με το κομμάτι “Cry, Cry”.To αποτέλεσμα της συνεργασίας C:Real- Oceana λέγεται “Sleepless Nights” και κυκλοφόρησε την άνοιξη του 2014.

Γιάννης Πλούταρχος & Al Bano – Με μια ματιά / Felicita

Μια τεράστια συνεργασία Έλληνα και ξένου καλλιτέχνη είναι αυτή του Γιάννη Πλούταρχου με τον Ιταλό καλλιτέχνη Al Bano. Στο τραγούδι ”Με μια ματιά” ο Γιάννης Πλούταρχος συνεργάζεται με τον Ιταλό καλλιτέχνη Al Bano, το δημιουργό και τραγουδιστή του «Felicita», κάνοντας μαζί έναν δίσκο που μέχρι σήμερα έχει ήδη γίνει πολλαπλά πλατινένιος. Το «Mε μια ματιά/ Felicita» κυκλοφόρησε το Φεβρουάριο του 2011.

Reamonn feat.Μιχάλης Χατζηγιάννης – Tonight/Σήμερα

Το δρόμο των ντουέτων επί σκηνής με ξένους καλλιτέχνες στα MAD VMAs άνοιξε ο Μιχάλης Χατζηγιάννης ο οποίος στην απονομή  του 2007 είχε συνεργαστεί με τους Reamonn στην τότε επιτυχία τους “Tonight”. Οι ελληνικοί στίχοι που τραγούδησε ο Μιχάλης Χατζηγιάννης έδωσαν άλλον αέρα στο κομμάτι και το “Tonight/Σήμερα” αποτελεί ένα από τα πιο επιτυχημένα ντουέτα των βραβείων.

Ηρώ & Gigi D’Alessio – Amore Mio

To 2008 η Ηρώ συνεργάστηκε με τον Ιταλό καλλιτέχνη Gigi D’ Alessio στο τραγούδι «Amore Mio». Το αρχικό ιταλικό κομμάτι κυκλοφόρησε το 2000 στο album του Gigi D’Alessio ”Quando la mia vita cambierà”, είναι σε μουσική του Gigi D’Alessio και σε στίχους του Vincenzo D’Agostino, οι οποίοι διατηρήθηκαν στο ιταλικό μισό του ντουέτου. Τους ελληνικούς στίχους έγραψε η Ηρώ.

Σχόλια