Στάθης Κίος Ο Στάθης Κίος μας συστήνεται μέσα από μια συνέντευξη, μόνο στο GetGreekMusic

Νέος, ωραίος και φιλόδοξος, θέλει να κάνει πράγματα για την μουσική μέσα από τα τραγούδια του. Εύστροφος και προσγειωμένος, μετράει πολύ καλά το κάθε επόμενο βήμα του, αυτός είναι ο Στάθης Κιουπρούλης ή αλλιώς ο Στάθης Κίος. Η καταγωγή του είναι από τη Νέα Κίο και την Σύμη. Είναι γεννημένος στις 5 Δεκεμβρίου 1984.

Διαβάστε και γνωρίστε τον Στάθη Κίο!

Από πότε ξεκίνησες  να ασχολείσαι με την μουσική;

Επαγγελματικά ξεκίνησα να ασχολούμαι τα τελευταία τρία χρόνια. Γενικά ψάχνομαι με την μουσική από τότε που ήμουν 10 χρονών.

Ποιο ήταν το ερέθισμα σου;

Έβλεπα τον πατέρα μου να παίζει κιθάρα και αποφάσισα να ασχοληθώ και εγώ. Έτσι, μου έμαθε να παίζω κάποιες συγχορδίες στην αρχή και μετά ξεκίνησα να παίζω μόνος μου. Καθώς περνούσε ο καιρός, θέλησα να μάθω πιο σωστά το κομμάτι της μουσικής οπότε πήγα σε ωδείο όπου έμαθα κιθάρα και πιάνο ενώ παράλληλα έκανα και μαθήματα φωνητικής.

Γιατί αποφάσισες να ασχοληθείς με την μουσική;

Επαγγελματικά σκέφτηκα ότι θέλω να ασχοληθώ με τη μουσική γιατί, ξεκίνησα και έφτιαχνα τραγούδια (στίχο και σύνθεση) και κάποια στιγμή τα τραγούδια ξεκίνησαν να αυξάνονται. Σ’αυτό το σημείο σκέφτηκα ότι ίσως πρέπει να ασχοληθώ πιο σοβαρά με το κομμάτι της μουσικής.

Ποια ήταν η πρώτη σου εμφάνιση σε νυχτερινό κέντρο;

Πριν από τρία χρόνια είχα παραβρεθεί σε ένα live τραγουδούσε ο Κώστας Γκλάβας. Κάποια στιγμή με πλησίασε και μου έδωσε το μικρόφωνο να τραγουδήσω. Μόλις τελείωσε το τραγούδι, μου είπε ότι θέλει να με συμπεριλάβει στην ομάδα του και έτσι ξεκίνησα να τραγουδάω σε διάφορα μαγαζιά. Στην αρχή αισθάνθηκα κάπως αγχωμένος αλλά στη συνέχεια δεν υπήρχε πρόβλημα.

Πότε έγραψες το πρώτο σου τραγούδι;

Το έγραψα όταν ήμουν φαντάρος, εν ώρα σκοπιάς και ήταν ερωτικής φύσης.

Ποια είναι τα πρότυπα σου στην Ελληνική δισκογραφία;

Ο Νίκος Οικονομόπουλος, ο Νότης Σφακιανάκης, ο Αντώνης Ρέμος και ο Παντελής Παντελίδης.

Πιστεύεις ότι κάποιος νέος καλλιτέχνης πρέπει να περιμένει την σωστή στιγμή για να κάνει το πρώτο του βήμα και να μην κάνει βεβιασμένες κινήσεις;

Γενικά είμαι σαν άνθρωπος βιαστικός και δεν έχω υπομονή αλλά όταν κάνω κάτι που σχετίζεται με τα επαγγελματικά μου τότε, έχω και μάλιστα πολύ υπομονή για να μπορέσει να βγει ένα καλό αποτέλεσμα.

Τι έχεις σπουδάσει;

Έχω τελειώσει ιατρικά εργαστήρια αλλά ήθελα να γίνω φυσικοθεραπευτής γιατί ασχολιόμουν αρκετά χρόνια με τον αθλητισμό και συγκεκριμένα την ενόργανη και το ποδόσφαιρο.

Γιατί σε κέρδισε η μουσική και όχι ο αθλητισμός;

Όταν άφησα τον αθλητισμό τότε το θέμα τελείωσε για μένα. Τον αθλητισμό τον άφησα όταν αποφάσισα να ασχοληθώ με το ποδόσφαιρο και τότε δεν υπήρχαν οικονομικές απολαβές καθώς ήταν μια τοπική ομάδα, οπότε τα παράτησα γιατί έπρεπε να δουλέψω.

Τραγουδάς κάπου αυτή την περίοδο;

Τραγουδάω κατά καιρούς στο Block στο Μικρολίμανο, στο Enzzo στο Μπουρνάζι, ενώ κάθε Πέμπτη βρίσκομαι στο Abyss Club στο Γκάζι, στο Respect στον Πειραιά κάθε Παρασκευή και το Σάββατο βρίσκομαι στο Monjo στο Γαλάτσι.

Κλείνεις πιο πολύ στο λαϊκό τραγούδι;

Μ’αρέσει πιο πολύ το λαϊκό τραγούδι και θα ήθελα να ασχοληθώ πιο πολύ μ’αυτό. Όμως εάν χρειαστεί να ερμηνεύσω και κάτι πιο pop ή rock, από την στιγμή που με εκφράζει θα το κάνω.

Ποια θα είναι η επόμενη επιτυχία σου;

Το καινούργιο μου τραγούδι θα έχει τίτλο «Ο Καινούργιος Μου Εαυτός» και θα κυκλοφορήσει μέσα στο Μάιο. Πρόκειται για ένα εξάρι, είναι δηλαδή σα μπαλάντα μόνο που το συγκεκριμένο θα είναι μια ορχηστρική μπαλάντα και επίσης, το συγκεκριμένο τραγούδι θα είναι ο τίτλος του δίσκου μου.

Πόσα τραγούδια θα περιλαμβάνει ο δίσκος σου;

Από 10 μέχρι 16, δεν έχουμε καταλήξει ακόμα. Στις μέρες μας άλλωστε είναι καλό να βγαίνουν ολοκληρωμένες δουλειές για να μπορεί ο κόσμος να ακούει ένα ευρύ μουσικό φάσμα που του προτείνει κάποιος. Μ’αυτόν τον τρόπο άλλωστε, ο κόσμος σε γνωρίζει καλύτερα.

Θα δούμε κάποιο video clip που θα συνοδεύει τα νέα σου τραγούδια;

Ναι! Πρώτα θα γίνει το video clip για το τραγούδι «Ο Καινούργιος Μου Εαυτός» και μετά για το «Σε Παντρεύομαι».

Πως φαντάζεσαι την πορεία σου από δω και πέρα;

Θέλω να κάνω πράγματα χωρίς να βιάζομαι για να βγουν προς τα έξω. Να βγάλω δηλαδή τραγούδια μου προς τα έξω και γιατί όχι, να προτείνω και κάτι διαφορετικό μέσα από αυτά, είτε στιχουργικά είτε μουσικά.

Με ποιους τραγουδιστές θα ήθελες να συνεργαστείς;

Από γυναίκες με την Πάολα, με την Λένα Παπαδοπούλου που έχουμε ξανασυνεργαστεί και στο παρελθόν, ενώ με άντρες με τον Παντελή Παντελίδη, τον Νίκο Οικονομόπουλο και πολλούς ακόμα.

Τι νομίζεις πως θα έπρεπε να ξέρει ο κόσμος για σένα;

Αρχικά θα έλεγα «Περιμένετε γιατί έρχομαι»! Ο κόσμος θα πρέπει να ξέρει ότι βάζω στόχους και κάνω τα πάντα για να τους πετύχω, είμαι αποφασιστικός και τελειομανής.

Σε γνωρίσαμε με το τραγούδι «Σε Παντρεύομαι» στο οποίο συνυπογράφεις τους στίχους με την Μαρία Αλεξιάδου αλλά  και την μουσική με τον Νάσο Σταυριανό. Ποια είναι η ιστορία πίσω από αυτό το τραγούδι;

Η ιστορία έχει ως εξής, ήμουν με την μηχανή και βλέπω μια πολύ όμορφη κοπέλα να περνά από μπροστά μου και να καταλήγει να κάθεται δίπλα μου. Αφού χαιρετηθήκαμε, βγάζω το κράνος και της λέω «Σε Παντρεύομαι». Πάω σπίτι μετά και όπως σκεφτόμουν το συμβάν και λέω, δεν κάθομαι να γράψω ένα κομμάτι με αυτόν τον τίτλο; Μίλησα τότε με την φίλη και στιχουργό Μαρία Αλεξιάδου, το επεξεργαστήκαμε και βγήκε το αποτέλεσμα που ακούτε.

Οι συνεργάτες του Στάθη Κίου είναι:

Μαρία Αλεξιάδου – Στίχος

Νάσος Σταυριανός – Μουσική

Ιωακείμ Ασλανίδης – Studio Instruments

Από την Εβίτα Μακ.

Φωτογραφίες: Σονια Φαρασοπουλου

[wzslider autoplay=”true” interval=”5000″ transition=”‘flash'” info=”true”]

Σχόλια