Οι Σουηδοί τιμούν την Έλενα Παπαρίζου!

Με μια ιδιαίτερη πρόταση, οι Σουηδοί τιμούν την Έλενα Παπαρίζου!

Η Έλενα Παπαρίζου βρίσκεται τις τελευταίες εβδομάδες στη Σουηδία, πραγματοποιώντας μια σειρά από εμφανίσεις σε τηλεοπτικές εκπομπές, αλλά και το χριστουγεννιάτικο tour “Julgalan”. Η πρώτη στάση του Julgalan ήταν στην πόλη Umeå την Παρασκευή, και στη Falun το Σάββατο! Επόμενοι σταθμοί είναι το Göteborg στις 21/11 και η πόλη Luleå στις 22/11.

Helena Paparizou - Julgalan

Στιγμιότυπα από τις 2 πρώτες συναυλίες, παρέα με τους Alcazar, τον Danny Saucedo αλλά και τις χορεύτριες της!

Μια άλλη πρόταση ωστόσο συγκίνησε ιδιαίτερα την Έλενα. Η κρατική τηλεόραση της Σουηδίας (SVT) της ζήτησε να τραγουδήσει χριστουγεννιάτικους παραδοσιακούς ύμνους στα Σουηδικά, στη Σουηδική εκκλησία, προς τιμήν της γιορτής της Santa Lucia!

Κάθε 13 Δεκεμβρίου στη Σουηδία γιορτάζεται η Santa Lucia. Τη μεγαλύτερη νύχτα του χρόνου κατά το Ιουλιανό ημερολόγιο, και κατά συνέπεια και σκοτεινότερη να γιορτάζεται το φως! Η Αγία Λουκία με ιταλική καταγωγή έζησε στις Συρακούσες της Σικελίας τον 4ο αιώνα μΧ και βρήκε μαρτυρικό θάνατο την εποχή του Ρωμαίου Αυτοκράτορα, Διοκλητιανού. Το όνομα Λουκία έχει τις ρίζες του από τη λατινική λέξη lux που σημαίνει φως. Κάθε τέτοια ημέρα, σε πλήρες σκοτάδι, μια κοπέλα ντυμένη στα λευκά φοράει στη μέση κόκκινη κορδέλα και έχειστο κεφάλι ένα στεφάνι με αναμμένα κεριά, επί κεφαλής ομάδας παιδιών κι αυτά στα λευκά, αλλά μόνο με αναμμένα κεριά στα χέρια, ψάλλουν στις εκκλησίες και σπιτια το τραγούδι Sankta Lucia. Τραγουδούν επίσης και κάλαντα και με αυτόν τον τρόπο ανοίγουν την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων.

Η Έλενα Παπαρίζου ανέβασε την παρακάτω φωτογραφία στο Facebook γράφοντας: “Είναι μεγάλη μου τιμή που η Κρατική Τηλεόραση της Σουηδίας με κάλεσε για να γιορτάσουμε τη Santa Lucia, τραγουδώντας στη Σουηδική εκκλησία!”

Η συναυλία θα προβληθεί στο κανάλι SVT1 το πρωί της 13ης Δεκεμβρίου.

Helena Paparizou - Santa Lucia

Διάβασε ακόμα:

 

 

Σχόλια