Το μήνυμα που έστειλε η Άννα Βίσση στο Athens Pride 2014

Η Άννα Βίσση στο πρώτο κυπριακό Gay Pride

Αυτό είναι το μήνυμα που έστειλε η Άννα Βίσση για το Athens Pride 2014, μετά την εμφάνιση και τη συμμετοχή της στο 1ο Κυπριακό Pride πριν από λίγες μέρες. (Δες εδώ)

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης και ανάμεσα στις ζωντανές εμφανίσεις, πολλά ονόματα έστειλαν με βίντεο τις δικές τους δηλώσεις και σκέψεις για την 10η χρονιά του Athens Pride στην Ελλάδα. Όταν εμφανίστηκε στην οθόνη η Άννα Βίσση, το κοινό ξέσπασε σε χειροκροτήματα ενώ η ίδια δήλωσε:

«Το να είναι κανείς ξεχωριστός, διαφορετικός και να υποστηρίζει την επιλογή του αυτό για μένα είναι από τα σπουδαιότερα αγαθά».

Λίγες μέρες πριν, δήλωσε στο Down Town με αφορμή τη συμμετοχή της στο Gay Pride της Κύπρου:

Η ανάγκη του ανοικτόμυαλου ανθρώπου που θέλει ενσυνείδητα να υπερασπιστεί την ελευθερία έκφρασης, συμπεριφοράς και τρόπου ζωής σε μια κοινωνία που βάλλεται καθημερινά από ρατσιστικά βέλη. Στο βαθμό δε που θα μπορούσα να επηρεάσω κάποιους θετικά έτσι ώστε να μη φοβούνται, να ανοιχτούν και να δείχνουν ποιοι είναι στ’ αλήθεια το θεωρώ, εν μέρει, «ευθύνη» μου να το κάνω. Για μένα πάντως είναι τρόπος ζωής… Σε όλη μου τη ζωή είχα φίλους και straight και gay, drag queens, συντηρητικούς, εκκεντρικούς, ντροπαλούς, ακραίους, ευαίσθητους και ό,τι άλλο μπορεί και θέλει να είναι κάποιος. Και είναι φίλοι μου γιατί τους αγαπώ. Όταν, λοιπόν, ακούω να εκσφενδονίζονται κακίες και «βλακώδεις» κατηγορίες πως η ομοφυλοφιλία είναι αρρώστια όπως, ας πούμε, η παιδοφιλία, εκνευρίζομαι και θέλω να τους υπερασπίζομαι όπως νομίζω και μπορώ. Και γι’ αυτό ήμουν στο 1ο Gay Pride της Κύπρου.

Παραπάνω μπορείτε να δείτε το βίντεο με ολόκληρες τις δηλώσεις της στο δέκατο Athens Pride!

Σχόλια