Κατερίνα ΠολέμηΗ Κατερίνα Πολέμη έρχεται στο Gazarte για να διαδώσει την βαθύτερη έννοια της μουσικής και όχι απλά το όνομα της…

…αυτός είναι άλλωστε και ο τίτλος της μουσικής της παράστασης «Spread the music not the name».

Η Κατερίνα Πολέμη χαρίζει απλόχερα χαμόγελο, διαφορετικά ηχοχρώματα και γλώσσες του κόσμου, πάθος, ειλικρίνεια απέναντι στην τέχνη, στον εαυτό της και στους θεατές της.

Μια πρόταση, μία πρόσκληση, μια ευκαιρία για μια πολυπολιτισμική μουσική αγκαλιά μουσικές ανάμεσα σε μουσικές Τζαζ, Αφρο-βραζιλιάνικη, Ελληνική και ό,τι άλλο προκύψει στο Gazarte στις  14 Απριλίου.

Μαζί της οι μουσικοί:

Πέτρος Βαρθακούρης στο Κοντραμπάσο,

Γιάννης Αγγελόπουλος στα Ντραμς

Δημήτρης Παπαδόπουλος στη Τρομπέτα

Gazarte

Βουταδών 32 – 34, Γκάζι

Τηλέφωνο για κρατήσεις: 2103460347

 

Λίγα λόγια για την Κατερίνα Πολέμη

Η Κατερίνα γεννήθηκε στο Λονδίνο της Αγγλίας και μεγάλωσε μεταξύ της Ελλάδας και της Βραζιλίας. Είναι ερμηνεύτρια, τραγουδοποιός, κιθαρίστρια και πιανίστα. Όμως πάνω από όλα, είναι μια καλλιτέχνης με απόλυτη αγάπη για την ερμηνεία και τη δημιουργία μουσικής που εμπνέει την ψυχή. Είναι απόφοιτος από το Berklee College of Music και ξεκίνησε τη μουσική της διαδρομή στην ηλικία των τεσσάρων χρόνων και παίζει μουσική από τότε.

Το πρώτο προσωπικό της άλμπουμ «Spread the Music, not the Name» κυκλοφόρησε το 2011 και περιλαμβάνει δικές της αυθεντικές δημιουργίες, ερμηνευμένες με θεατρικό Gypsy Jazz στυλ. Ο δεύτερος της δίσκος κυκλοφόρησε το 2012 και λέγεται «Ευρυδίκη» με μουσικές για την ομότιτλη θεατρική παράσταση. Ο πιο πρόσφατος δίσκος της, που μόλις κυκλοφόρησε, είναι το soundtrack της ταινίας «Μικρά Αγγλία» του Παντελή Βούλγαρη.

Πρόπερσι έκανε την πρώτη της συμμετοχή στο χώρο του θεάτρου γράφοντας την μουσική για την παράσταση «Ευρυδίκη» σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου και για την οποία πήρε το πρώτο βραβείο μουσικής στα Θεατρικά Βραβεία Κοινού 2013 του περιοδικού «ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ», ενώ πέρυσι έκανε το μεγάλο άλμα γράφοντας τη μουσική της νέας ταινίας του Παντελή Βούλγαρη «Μικρά Αγγλία». Φέτος έγραψε μουσική για την παράσταση «Τρωικός Πόλεμος» σε σκηνοθεσία Σοφία Σπυράτου η οποία παίζεται στο Παλλάς και τώρα συνθέτει για την νέα θεατρική παράσταση του θεάτρου Πορεία.

Τέλος, για το 2014 την περιμένουν ζωντανές εμφανίσεις και μουσική για τη θεατρική παράσταση «Μεγάλη Χίμαιρα» του Καραγάτση σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου.

Σχόλια