Έλενα Παπαρίζου

Δε θέλει κόπο, θέλει τρόπο! Πολλές μεγάλες ελληνικές επιτυχίες τα τελευταία χρόνια, για τις ανάγκες μιας εμφάνισης ή της προώθησης τους ντύθηκαν και με αγγλικούς στίχους. Σας παραθέτουμε λοιπόν 7 μεγάλες ελληνικές επιτυχίες, που ακούσαμε και στα αγγλικά ταυτόχρονα, ή μετά από λίγο καιρό.

 

Μιχάλης Χατζηγιάννης – Everyone Dance (Χέρια Ψηλά)

Λίγα χρόνια μετά τη μεγάλη επιτυχία του “Χέρια Ψηλά”, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης κυκλοφόρησε το “Everyone Dance” για τις ανάγκες του πρώτου του αγγλόφωνου δίσκου.

 

Έλενα Παπαρίζου – Mambo!

Το Νοέμβριο του 2005 κυκλοφόρησε στην Ελλάδα, ενώ την ίδια στιγμή συμπεριλήφθηκε στο ομότιτλο cd single και στα αγγλικά. Λίγους μήνες μετά, η αγγλική εκδοχή του κατάφερε να χτυπήσει τα ευρωπαϊκά charts (Σουηδία, Βέλγιο, Ιταλία, Ολλανδία, Ρουμανία κ.α.)

 

Άννα Βίσση – Call Me (Είσαι)

Η Άννα Βίσση κυκλοφόρησε στην Αμερική το μέχρι τότε πολύ γνωστό στην Ελλάδα “Είσαι”, με τίτλο “Call Me”. Το “Call Me” κατάφερε να χτυπήσει πρωτιά στο Billboard Hot Dance Club 100, ενώ στο video clip συμμετέχει και ο μέχρι τότε άγνωστος στο κοινό, Κώστας Μαρτάκης.

 

Δέσποινα Βανδή – Opa Opa

Από 40 κύματα πέρασε το “Όπα Όπα” του Νότη Σφακιανάκη, σε σύνθεση του Γιώργου Αλκαίου. Πέρασε από τα χέρια των Antique, που το ανέδειξαν σε μεγάλη πανευρωπαϊκή και πλέον κλασική επιτυχία (στα ελληνικά), ενώ λίγα χρόνια αργότερα το έπιασε στα χέρια της και η Δέσποινα Βανδή, σημειώνοντας επιτυχία σε χώρες όπως η Ρωσία και η Ρουμανία.

 

Ελένη Φουρέιρα – Sexy (Reggaeton)

Το “Reggaeton” της Ελένης Φουρέιρα, παρότι με αγγλικό τίτλο, έγινε μεγάλη επιτυχία στην Ελλάδα το Φθινόπωρο του 2011. Συμπεριλήφθηκε στο δίσκο της “Τι πονηρό μου ζητάς” και στα αγγλικά με τίτλο “Sexy” το καλοκαίρι του 2012.

 

Demy – Love Light (Πόσες Χιλιάδες Καλοκαίρια)

Το καλοκαίρι του 2012 Demy κυκλοφόρησε ακόμα ένα #1 hit μέσα από το ντεμπούτο album της, ενώ για τις ανάγκες της προώθησης του το ακούσαμε και στα αγγλικά ως “Love Light”.

 

Kings – Follow The Night (Όπου Με Πας)

Με την ελληνική εκδοχή να μετράει εκατομμύρια στο YouTube, το “Όπου Με Πας” δέχτηκε το άγγιγμα του Μιχάλη Τσαουσόπουλου και το ακούσαμε σε μια νέα εκδοχή, ως “Follow The Night”.

 

Σχόλια