Οι C:Real στο GGM: «Ετοιμάζουμε κάτι πολύ δυνατό, αντάξιο του τραγουδιού μας»

Οι C:Real απαντάνε 10 Eurovisionικές ερωτήσεις του GetGreekMusic, με αφορμή τη συμμετοχή τους στον Ελληνικό Τελικό με το “Crash and burn”!

Μουσική: Tάκης Δαμάσχης
Στίχοι: Τάκης Δαμάσχης
FEELGOOD RECORDS

Πείτε μου λίγα πράγματα για το “Crash and Burn”. Πώς προέκυψε το τραγούδι, και ποιο είναι τo μήνυμα του τραγουδιού;

Το τραγούδι αυτό προέκυψε μετά την πρόταση από την εταιρία μας Feelgood Records να συμμετάσχουμε στη διαδικασία επιλογής. Το “Crash and Burn” είναι σε μουσική και στίχους του Τάκη Δαμάσχη. Θεωρούμε πως μας αντιπροσωπεύει 100%, είναι δυναμικό, γεμάτο πάθος κι ένταση, χαρακτηριστικά που μας εκφράζουν απόλυτα ως μπάντα.

Για ποιο λόγο επιλέξατε αγγλικό στίχο;

Γενικά είμαστε ένα συγκρότημα που αγαπάμε τα αγγλόφωνα τραγούδια, μιας και μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες μας (Visions Of You, StopKilling Times, With or Without You) είναι στα αγγλικά. Έτσι λοιπόν και αυτή τη φορά εκφραστήκαμε καλύτερα μέσα από τον αγγλικό στίχοι κάτι το οποίο «αγαπάει» και ο διαγωνισμός της Eurovision.

Τι ετοιμάζετε για τη βραδιά του Ελληνικού Τελικού; 

Ετοιμάζουμε κάτι πολύ δυνατό αντάξιο του τραγουδιού μας. Θέλουμε να μεταφέρουμε στον κόσμο το δυναμισμό που έχουμε και την ένταση του τραγουδιού στο έπακρο. Λίγη υπομονή μέχρι τις 4 Μαρτίου.

Ποιον από τους 4 (Barrice, Μαρία Έλενα Κυριάκου, Θωμαή Απέργη & Shaya) θεωρείτε τη μεγαλύτερη απειλή;

Κανέναν δεν θεωρούμε απειλή. Είμαστε πολύ προσηλωμένοι στον στόχος μας, που δεν είναι άλλος από μία καλή εμφάνιση την βραδιά του τελικού.

Από κει και πέρα είναι μια δύσκολη χρονιά γιατί το κάθε τραγούδι είναι διαφορετικό κι έχει κάτι ξεχωριστό να δώσει. Πιστεύουμε ότι θα δυσκολευτεί πολύ το κοινό φέτος.

Και αν δε συμμετείχατε στο διαγωνισμό, ποιον από τους υπόλοιπους 4 θα στέλνατε στην Αυστρία;

Είναι δύσκολη αυτή η ερώτηση γιατί όταν είσαι μέσα σε όλο αυτό, δεν μπορείς να βγεις απέξω και να το δεις αντικειμενικά και καθαρά. Σε αυτή την περίπτωση ο κόσμος είναι ο καταλληλότερος να κρίνει, όπως και θα το κάνει.

Αγαπημένη ελληνική συμμετοχή ever;

Όπως έχουμε πει και άλλες φορές, φυσικά η Έλενα Παπαρίζου. Ανεξάρτητα με την πρωτιά, ήταν μία από τις πιο δυνατές και εντυπωσιακές εμφανίσεις που έχουν γίνει ever στον διαγωνισμό.

Αγαπημένη ξένη συμμετοχή ever;

Διίστανται λίγο οι απόψεις μεταξύ μας αλλά θα καταλήξουμε στους Abba, γιατί είναι ένα από τα πιο κλασσικά κομμάτια του διαγωνισμού και προέρχεται από ένα συγκρότημα που έχει γράψει ιστορία στη μουσική.

 Το 2013 και το 2014 την Ελλάδα εκπροσώπησαν 2 συγκροτήματα, οι Koza Mostra και οι Freaky Fortune. Εσείς σαν συγκρότημα, ποια από τις 2 συμμετοχές αγαπήσατε περισσότερο;

Αυτό θα μπορούσαμε να το απαντήσουμε εάν ήταν παρόμοια τα κομμάτια. Ήταν δύο εντελώς διαφορετικά τραγούδια με το δικό του χαρακτήρα το καθένα. Οι Koza Mostra με έναν βαλκανικό – ελληνικό ήχο και τον Αγάθωνα έδωσαν μια διαφορετική νότα τότε, ενώ οι Freaky Fortune με πιο δυτικό ήχο εντυπωσίασαν με το δικό τους performance.

Ποιον καλλιτέχνη από την Ελλάδα θα στέλνατε του χρόνου στο διαγωνισμό;

Υπάρχουν αρκετοί αξιόλογοι καλλιτέχνες και συγκροτήματα που θα μπορούσαν να εκπροσωπήσουν τη χώρα. Είναι δύσκολο να επιλέξουμε.

Στείλτε ένα μήνυμα σε αυτούς που σας στηρίζουν ήδη ή σε αυτούς που θέλετε να σας στηρίξουν στον Ελληνικό Τελικό!

Πάμε να περάσουμε μια υπέροχη βραδιά γεμάτη μουσική και φυσικά… #Vot4CREAL.

Σχόλια